Szef kuchni

Szymon Brukwicki

 

Szanowni Państwo,

Zawodowo pracuję w gastronomii nieprzerwanie od 2008 roku. Swoją przygodę w kuchni zaczynałem już jako dziecko na obozach harcerskich towarzysząc mojemu wspaniałemu dziadkowi Kuchmistrzowi Stanisławowi Brukwickiemu. To on zaszczepił we mnie miłość do kuchni stojąc na straży tradycji w mojej rodzinie. Rodzice często pozwalali mi eksperymentować, po czym próbowaliśmy przygotowane posiłki… Niestety nie wszystkie nadawały się do jedzenia. Mama zawsze omawiała ze mną popełnione błędy, pomagał tata i babcia. Z biegiem czasu wszystko wychodziło coraz lepiej. Poznawałem nowe samki, interesowałem się technologią gastronomiczną.

Dzisiaj znalazłem się w tym miejscu, gdzie mam zaszczyt stać na czele młodego, rozwijającego się zespołu kucharzy. Według wskazanych programów żywieniowych przygotowujemy dla Państwa posiłki w formie cateringu dietetycznego. Moje zadanie to czuwać nad bezpieczeństwem i jakością produkcji. Swoja uwagę skupiam na wyglądzie, smaku oraz świeżości przygotowywanych posiłków.
Mam nadzieję, że wspólnie z nami zrealizują zamierzone cele.